Over Serrah Sport

Zo is Serrah Sport ontstaan! 

Een coach zij ooit tegen mij ‘’Sergio, het stellen van doelen voor aan het einde van het basketbalseizoen is het zelfde als het beklimmen van een berg. Wanneer een bergbeklimmer begint te klimmen dan heeft hij één doel en dat is de top behalen (kampioen worden einde seizoen). Wanneer hij de berg beklimt (wedstrijden) dan komt hij zelf obstakels tegen (tegenslagen tijdens de wedstrijden), want er is nog nooit een bergbeklimmer in één rechte lijn naar boven geklommen. Wanneer hij een obstakel tegenkomt dan gaat hij soms naar links of naar rechts om er voorbij te gaan (andere route kiezen). Maar soms moet hij een paar meter terug naar beneden gaan omdat hij er achter is gekomen dat de route die hij nam niet de juiste was op dat moment. Wanneer hij weer een paar meter terug gaat (back to the basic) en een andere route kiest zal je zien dat hij veel verder zal eindigen dan waar hij die obstakel tegenkwam. Elke meter die een bergbeklimmer verder komt op de berg is weer kleine overwinning die hij behaald heeft en hem weer dichter bij zijn einddoel brengt’’ – Vincent Krieger, ex-international basketbal. 

Door deze woorden ben ik ook gaan ondernemen. Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen met plezier te laten bewegen. Elke les die ik geef heb ik een doel voor mijn deelnemers. Dit doel probeer te behalen door het zetten van kleine stappen. Wanneer het niet zo goed gaat probeer ik op zoek te gaan naar een manier waarop dit wel gaat lukken. Dit probeer ik ook over te brengen op de deelnemers die ik tijdens mijn les heb.

Serrah Sport is gespecialiseerd in het geven van:

– Peutergym

– Basketbalclinics

– Bootcamp4Kids
– Beweegkriebels
– S.T.A.R. trainingen

Serrah Sport gelooft er in dat iedereen zich op zijn of haar eigen unieke manier ontwikkelt maar dat zij soms de juiste richting op gestuurd moeten worden. Serrah Sport gebruikt sport als middel om sociale competenties van de deelnemer te vergroten. Dit doen wij door de S.T.A.R. methode te gebruiken. S.T.A.R. staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Door de S.T.A.R. methode maken wij onze deelnemers bewust over hun eigen gedrag en in hun eigen gedrag in de groep. Serrah Sport laat zien dat elke stap die de deelnemers genomen hebben een kleine overwinning is en dichterbij het doel zijn dan dat zij eerst waren. Dit doen wij door de kinderen steeds positief te motiveren. Bij Serrah Sport worden de deelnemers intrinsiek gemotiveerd en krijgen zij een succes beleving in de dingen die zij doen.

Bij Serrah Sport staat plezier, veiligheid en zelfvertrouwen op de eerste plaats. Doordat wij ons richten op deze drie waardes zal de deelnemer uit zichzelf bloeien met als resultaat: PLEZIER in bewegen, VEILIG voelen zijn omgeving en met ZELFVERTROUWEN de wereld in gaan.