WK fopbal 2012

Sergio Robinson DE nummer 1 op het WK FOPBAL 2012 in Moskou! 

Fopbal is een kring spel met een bal waarbij de deelnemers in een kring staan met de handen op de rug. Eén persoon (de uitdager) staat in het minden van de kring en gooit de bal steeds naar iemand in de kring die de bal moet vangen en daarna weer teruggooit. De uitdager kan de deelnemers ook ”foppen” door te doen als of hij gaat gooien. Wie de bal bij het vangen uit zijn handen laat glippen, of wie zijn handen van zijn rug haalt terwijl de bal niet gegooid wordt is af.

Sergio Robinson, een Nederlandse jongen met Surinaamse roots, is wereld kampioen geworden op het WK fopbal in Moskou. Sergio was 15 jaar toen hij in aanraking kwam met het spel in het Topsportcentrum van Rotterdam waar toen de Nederlandse Kampioenschappen gehouden werden en hij een kijkje nam. Direct na het kijken bij het NK fopbal is hij op zoek gegaan naar een vereniging waar hij zich kon inschrijven. 

Die had hij gevonden in de regio Rijnmond, Vlaardingen. Al direct na zijn eerste training bleek Sergio de smaak te pakken te hebben en Sergio schreef zich in om deel te mogen nemen aan competitiewedstrijden. Het werd al snel duidelijk dat hij veel talent voor het spel had. Sergio Robinson versloeg keer op keer zijn tegenstanders en kreeg na 2 jaar een uitnodiging om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in het Topsportcentrum van Almere! 

Hier werd Sergio 4e van Nederland, maar mocht het jaar daarop weer terug komen waar hij de 1e plaats behaalde en dus ook een ticket kreeg voor het EK fopbal in 2008 in Wenen. De tegenstanders uit Kroatië, Rusland, Portugal en Denemarken bleken helaas te sterk te zijn en Sergio ging direct na de groepsronde terug naar Nederland, maar hij wist dat hij terug zou komen en dat deed hij. Twee jaar later stond hij weer op het EK maar dit keer in de finale tegen Rusland! Ook dat jaar verloor hij maar met een mooie zilveren medaille om zijn nek had hij toch een ticket naar het WK fopbal in 2012 bemachtigd in Moskou. Sergio verraste vriend en vijand en stond in de FINALE wederom weer tegenover Ruslands beste fopballer Simon Moskovic. Het was een spannende finale met een eindstand van 5-4 in het voordeel van Sergio Robinson, waardoor Sergio de titel kreeg van Wereld kampioen fopbal!

Na dit hoogtepunt besloot Sergio te stoppen met het spelen van professioneel fopbal en begon een paar jaar later Serrah Sport waar hij dit spel nog steeds met alle kinderen beoefend om zo toch nog in conditie te blijven voor het geval iemand hem wil uitdagen!  

2012 IS SERGIO ROBINSON KAMPIOEN GEWORDEN OP HET WK FOPBAL!

Wil jij Sergio ook uitdagen voor een spel fopbal? Neem dan snel contact met hem op!